een delicatesse van melkgeitenlamsvlees

het vlees

Het vlees is vrij blank tot licht rozig van kleur, eiwitrijk maar wel vetarm en het bevat nauwelijks cholesterol. Het kan wedijveren met alle magere vleessoorten die we hier vandaag al eten en kennen.
In Zuid Europese landen zoals o.a.Spanje,Portugal,Italië en Griekenland is dit vlees al jarenlang gekend als een ware delicatesse en het word er gegeten zolang het beschikbaar is,maar toch vooral met de feestdagen zoals kerstmis en nog meer met Pasen.
Dit is ook de periode dat er een groot aanbod is van lammeren omdat in het voorjaar de meeste lammeren geboren worden.

In Belgie is het vlees al enkele jaren bekend bij de alochtone bevolking die het vooral eten als een  alternatief voor schapenvlees wanneer dit niet mag gegeten worden vanwege problemen met de gezondheid. De smaak verschilt wel van schapenvlees,het heeft een zachtere,minder uitgesproken smaak en bereid volgens een goed “recept” is het erg lekker.